POST ELEMENT STYLE MASONRY
معرفی بست های پلاستیکی
بست کمربندی چیست؟
بستهای کمربندی در واقع نگهدارندههایی از جنسهای مختلف مانند پلاستیک و یا استیل و فولاد هستند و در صنایع مختلف از خوشه کردن کابل، بستن قیمت بر روی محصولات دسته ای و قرار دادن آن در قفسه، هدایت لوله خروجی ماشین لباسشویی در منزل تا دستبندهای پلیس برای دستگیری مجرمین کاربرد دارند. این محصولات به دلیل راحتی استفاده و قیمت به صرفه و ارزان کاربرد فراوانی دارد و استفاده از آن محدودیتی نداشته و برای تمامی اصناف کاربرد دارد.
انواع بست کمربندی
بستهای کمربندی را می توان به دو گروه تقسیم کرد
- بست کمربندی پلاستیکی (نایلونی)
- بست کمربندی استینلس استیل
بست کمربندی پلاستیکی Plastic Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس پلاستیک (پلی آمید 66 یا 46) ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
انواع بست کمربندی پلاستیکی و کاربر هرکدام
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)
این بست به دلیل اینکه مقاومت کافی در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید ندارد و در معرض این اشعه پوسیده میشود، برای استفاده در محیط بیرون و باز مناسب نیست. کاربرد این نوع بست در مصارف مختلف امکان پذیر است و هیچ محدودیتی در مصارف عمومی و محیطهای بسته ندارد. بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶، عمدتا دارای رنگ طبیعی پلی آمید ۶۶ (متمایل به رنگ سفید) است، اما در سفارشهای خاص به رنگهای دیگر نیز تولید میشوند.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست. این نوع بست ها از نایلون ۶/۶ اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ (پلی آمید ۴۶)
برخلاف بست پلی آمید 66، این نوع بست مقاومت بالایی در برابر ماوراء بنفش داشته و برای استفاده در محیط باز و در معرض نور خورشید مناسب است، اما برای آسیب ندیدن بهتر است در جای خشک و خنک نگهداری شود. این نوع بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ و دارای رنگ مشکی است.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/4 (پلی آمید 4۶)، مانند بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست.
همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع بست ها نیز از نایلون ۶/4 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
این محصولات در کیسههای خاء شده بسته بندی شده و باید تا قبل از زمان استفاده در این نوع بستهبندی نگهداری شوند، و همچنین پس از باز شدن بستهبندی تا 30 روز استفاده شوند تا بهترین کارایی را داشته باشند.
برای اینکه فشار زیادی به کابل و سیم که با بست کمربندی جمع میشوند، و دست کاربر وارد نشود، بهتر است از ابزارهای تخصصی برای نصب بستهای کمربندی استفاده شود. این ابزارهای نصب، به نصب مناسب و راحت بستهای کمربندی کمک کند و همچنین از نصب با فشار بیش از اندازه بست به سیم، کابل، لوله، یا شیلنگ جلوگیری کند. باید بدانید، فشار بیش از حد بست کمربندی روی کابلهای خاص مانند کابلهای مخابراتی، به پوشش این کابلها آسیب رسانده و بر سیگنال ارسالی آن اثر بگذارد.
وظیفه ابزارهای نصب بست کمربندی، نصب سریع، ایمن، و حرفه ای با کمترین زحمت فرد نصب کننده، تضمین و همچنین جلوگیری از وارد شدن آسیب احتمالی به دست فرد نصب کننده در صورت نصب با دست خالی است.
پایه چسبدار بست کمربندی
از این پایه در سیم کشی درون محفظه رایانه، تابلوهای برق، و سیم کشی روکار محیطهای صنعتی استفاده میشود. پایه چسبدار بست کمربندی برای اتصال سیم ها، کابل ها، و یا لوله ها به دیوار استفاده میشود. این پایه چسب ها، از دو قسمت پایه (از جنس پلی آمید ۶۶)، و چسب دو طرفه تشکیل شده اند. در پایه چسبدار بست کمربندی، یک طرف چسب دو طرفه به پایه و طرف دیگر دارای محافظی است که با جدا کردن آن، پایه چسبدار بست کمربندی را میتوان به به سطوح چسباند. پس از نصب پایه چسبدار بست کمربندی به سطح مورد نظر، بست کمربندی از شیار تعبیه شده در آن رد شده، و در اطراف وسیله مورد نظر قفل میشود. این پایههای چسبدار بست کمربندی قابلیت کار در دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگرادرا دارد. همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع پایه بستها نیز از نایلون ۶/6 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند.
پایه چسبهای بست کمربندی امکان نصب از طریق پیچ روی سطح مورد نظر نیز در مواقعی که سنگینی بیش از حد تعریف شده روی پایه چسب است (برای مثال، جهت نگهداری کابلهای سنگین) را نیز دارد.
بست کمربندی استینلس استیل Stainless Steel Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس فولاد و یا استیل ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
کاربرد بست کمربندی استینلش استیل (فولادی)
بست کمربندی استینلس استیل، خصوصیات ویژهای دارد که در ادامه به برخی اشاره میکنیم.
- مقاومت کششی بالا
- ایجاد اتصال میان تجهیزات سنگین
- بسیار مقاوم در مقابل ارتعاشات
- تحمل بالای نواسانات دما و رطوبت محیط کار
این ویژگیهای منحصر به فرد حجم وسیعی از کاربرد بستهای کمربندی استینلس استیل در موارد متنوعی، مانند اتصال تابلوهای رانندگی به میله نگه دارنده، متصل نگاه داشتن کابلهای سنگین به بدنه کشتی ها، و خوشه بندی لوله ها و شیلنگ ها یه یکدیگر را به وجود آورده است.
انواع بست کمربندی استینلس استیل
بستهای کمربندی استینلس استیل براساس نوع کار و کاربرد، انواعی دارند که در ادامه اشاره میکنیم.
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و بدون روکش
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی (SSN)
در محیطهای کاری که در معرض مواد خطرناکی مانند مواد خورنده (اسید و نمک) باشند، یا محیط با دمای بالا و یا اتصال تجهیزات سنگین از این نوع بست کمربندی استفاده میشود. طراحی این بست به گونهای است که کاربرد وسیعی از جمله در محیطهای بسته و باز و حتی زیر زمین و زیرآب را برای آن به وجود آورده است.
این نوع بست استینلس استیل، دارای ساختاری دو تکه، بدنه صاف و لبههای صیقلی (عدم آسیب و خراشیدگی دست کاربر) است و دارای عایقی روی بدنه و قفل در نوع روکشدار است که دوام و عمرمفید بست را افزایش میدهد.
قفل این نوع بست ها، از نوع توپی و به صورتی است که ساچمهای از جنس استینلس استیل داخل محفظه قفل قرار دارد که در هر نقطه از بدنه بست قرار گرفته و بست را در یک مسیر قفل میکند که شل یا باز کردن آن ممکن نیست. این نوع بست از لحاظ روانی و آسانی قفل شدن، مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف، مقاومت در برابر اشتعال و دوام بالا بهترین بست موجود در بازار است.
بست ها استینلس استیل در دو گرید متفاوت استینلس استیل SAE 304 و SAE 316 استیل در بازار موجودند. SAE 304 متشکل از ۱۸% کرومیوم و ۸% نیکل است و در مصارف عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. SAE 316 متشکل از ۱۶% کرومیوم، ۱۰% نیکل و ۲% مولیبدنوم است که مولیبدنوم اضافه شده به استینلس استیل گرید SAE 316، آن را از ایجاد خوردگی در مقابل کلوریدها (مانند آب دریا و نمکهای یخ زدا) حفظ میکند. این نوع بست قابلیت تحمل دما از ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی، درست مانند بست کمربندی استیل معمولی (بدون روکش اپوکسی) است، با این تفاوت که یک روکش اپوکسی بر روی بدنه و قفل بست اضافه شدهاست و میزان مقاومت آن در شرایط مختلف محیطی مانند خوردگی، و شعله و همچنین مقاومت کششی بست را تا ۱۰% را افزایش دادهاست. این بست گستره دمایی ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را میتواند تحمل کند.
ابزار نصب (کشش و برش) بستهای کمربندی Cable Tie fastener
این ابزار مانند تفنگ طراحی شده و برای نصب بست کمربندی پلاستیکی به صورت کشش کامل بست کمربندی و برش خودکار آن پس از کشش، با عرض ۲٫۵ الی ۴٫۸ میلیمتر(برای بست کمربندی پلاستیکی) و با عرض ۶/۴ الی ۹/۷ میلیمتر(برای بست کمربندی استیل) استفاده میشود. استفاده از این ابزار بسیار راحت و آسان است.
نحوه استفاده از این ابزار به این صورت است که پس از بستن قفل بست کمربندی در اطراف اجسام مورد دستهبندی به صورت مستقیم با دست و به صورت شل، قسمت خارج حلقه این بست در ریل بست قرار میگیرد. پس از آن، با کشیدن ماشه ابزار توسط نصب کننده، بست کشیده شده و حلقه محکمتر میشود تا اینکه اجسام مورد اتصال به یکدیگر محکم شوند. پس از کشش کامل بست کمربندی، با کشیدن ماشه، قسمت اضافه و بیرون از بست کمربندی به صورت اتومات بریده میشود، و نتیجه، اتصالی محکم، مناسب، و تمیز برای دستهبندی، با کمترین نیروی مورد اعمال توسط کاربر، و برش قسمت اضافه بست ایجاد میشود. این ابزار یک درجه تنظیم شدت کشش بر روی قسمت پایین دسته دارد، که در کنار یک نشانگر میزان کشیدگی را نشان میدهد و کاربر میتواند از طریق آن شدت کشیدگی را تنظیم کند. این کشیدگی باتوجه به سیمی که مورد دستهبندی قرار میگیرد باید تنظیم شود تا به عایق سیمها آسیب نرساند. جنس این ابزار فلزی است و ماندگاری و دوام بالایی دارد.
انواع ترمینال وایرشو کابلشو
-
اتصالات سیم ها
اساساً بین یک اتصال دائم و موقت تفاوت های اساسی وجود دارد. اتصالات دائم عبارتند از:
- لحیم شده
- جوش خورده
- پرسی دندانه دار
- پرس شده
- اتصالات موقت (غیر دائم)
- به کمک پیچ
- سوکت نر و ماده
- ترمینال
زمانی که از اتصالات غیر دائم استفاده می کنید در واقع یک تمرین عمومی برای استفاده از اتصالات لحیم شده، جوش خورده و پرس شده است که در یک سیم کشی می توان از تمام ترکیبات اتصالی استفاده کرد. مثلاً یک سرسیم تخت به انتهای سیم چند رشته پرس می شود. همچنین می توان از یک اتصال سوکتی نر و ماده استفاده و یا می توان از یک سر سیم که به انتهای سیم لحیم می شود استفاده کرد و یا یک اتصال موقت به کمک پیچ و مهره ساخت.
برای قراردادن سیم های رشته ای در زیر پیج باید از سرسیم یا وایرشو یا فیش استفاده شود. جنس سرسیم ها اغلب از مس با روکش قلع یا برنج است، این فیش ها از نظر شکل ظاهری دارای انواع مختلفی به شرح زیر است:
1) حلقه ای (گرد) 2) تیغه ای (U شکل)
3) میله ای (وایرشو) 4) کشویی (زبانه ای)
-
- حلقه ای
برای قرار دادن سیم در زیر پیچ، روی شین از اتصال حلقه ای یا گرد استفاده می شود. مزیت این سرسیم در این است که اگر پیچ شل باشد، اتصال به راحتی جدا نمی شود. لازم به ذکر است که شل بودن اتصال موجب بالا رفتن مقاومت محل اتصال شده، در نتیجه منجر به گرم شدن و سوختن سیم ها می شود.
-
- تیغه ای
از سرسیم تیغه ای یا U شکل برای قراردادن سیم در زیر پیچ، روی شین استفاده می شود. با این تفاوت که این سرسیم به راحتی در زیر پیچ قرار می گیرد یا از زیر پیچ جدا می شود.
-
- میله ای
برای قرار دادن سیم های افشان مخابراتی و برق فشار ضعیف در زیر ترمینال های دستگاه یا تابلو برق سرسیم میله ای یا وایرشو به کار می رود. از فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
- کشویی
برای اتصال سیم های افشان برق فشار ضعیف به کلیدهایی که محل اتصال سیم به آن ها مانند کلید کولر، زبانه ای است از سرسیم زبانه ای استفاده می شود. نمونه فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
نصب سرسیم
اتصال سیم ها به سر سیم ها به دو صورت لحیمی و پرسی صورت می گیرد.
-
-
سرسیم لحیمی
-
با توجه به اندازه سرسیم، روکش (عایق) سیم را جدا کرده بر روی فیش قرار داده سپس به کمک هویه و سیم لحیم مرغوب (37% سرب- 63% قلع) لحیم کاری کنید. در زمان لحیم کاری بایستی دقت کرد که روکش عایق سیم نسوزد.
-
-
سرسیم پرسی
-
در نصب این سرسیم از انبر پرس برای پرس کردن سر سیم به کار می رود.
-
پرس کردن سیم ها
جهت این نوع اتصالات، یک ابزار پرس کننده مورد نیاز است. از ابزارهایی با مصارف عمومی نیز می توان جهت این کار استفاده کرد. فشار وارده توسط یک مانع ثابت تنظیم می شود تا از اتصال کامل سیم و ترمینال اطمینان حاصل شود. سطح سیم فشرده شده تا از عدم وجود فضای خالی در آن اطمینان حاصل شود.
در صورتی که بخواهیم یک سیم افشان را به ترمینال وصل کنیم باید از سرسیم استفاده شود. قلع اندود کردن سر سیم توصیه نمی شود زیرا در این صورت در اثر فشار زیاد و لرزش اتصالات لحیم شده شل می شود.
-
-
-
دستور العمل پرس کردن سرسیم ها
-
-
-
-
- روکش عایق سرسیم را به اندازه مورد نیاز در می آوریم (لخت می کنیم). طول سیم لخت شده با توجه به نوع سرسیم متفاوت است (سرسیم دارای روکش عایق و بدون روکش عایق) در مورد سرسیم های دارای روکش عایق باید سیم داخل قسمت عایق سرسیم شود در صورتی که در سرسیم بدون عایق، باید عایق سیم با سرسیم فاصله داشته باشد. روش زیر در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد.
-
در صورت استفاده از سر سیم بدون روکش عایق، باید بین انتهای عایق سیم و سر سیم حدود یک میلی متر فاصله باشد. در صورتی که سر سیم دارای قطعه ای ضمیمه جهت کاهش تنش وارده بر آن باشد در این محل نصب می شود. در صورتی که از سر سیم دارای روکش عایق استفاده شود انتهای عایق سیم باید داخل عایق سر سیم قرار گیرد.
-
-
- سر سیم را در انتهای سیم قرار می دهیم برای هر سیم باید از سر سیم مناسب استفاده شود.
- به منظور پرس کردن سر سیم، باید از سوراخ مناسب دستگاه پرس استفاده شود.
- دستگاه پرس را تا محل رسیدن به نقطه توقف فشار می دهیم تنها با رسیدن به این نقطه توقف می توان از اتصال مناسب سر سیم به سیم اطمینان حاصل کرد.
- در مرحله آخر دستگاه پرس را باز کرده و از اتصال مناسب سیم و سر سیم اطمینان حاصل می کنیم.
-
-
ابزار پرس سر سیم و فیش ها
در اتصالات قابل جدا شدن می بایست از فیش یا ترمینال های مخصوص استفاده شود. اغلب اتصالاتی که در سیم کشی اتومبیل و دستگاه های الکتریکی وجود دارد از نوع جدا شدنی است که در این نوع سیم کشی ها، تعمیرات آسان است. برای اتصال فیش به سرسیم ها از دستگاه پرس استفاده می کنند.
BLOG DEFAULT
معرفی بست های پلاستیکی
بست کمربندی چیست؟
بستهای کمربندی در واقع نگهدارندههایی از جنسهای مختلف مانند پلاستیک و یا استیل و فولاد هستند و در صنایع مختلف از خوشه کردن کابل، بستن قیمت بر روی محصولات دسته ای و قرار دادن آن در قفسه، هدایت لوله خروجی ماشین لباسشویی در منزل تا دستبندهای پلیس برای دستگیری مجرمین کاربرد دارند. این محصولات به دلیل راحتی استفاده و قیمت به صرفه و ارزان کاربرد فراوانی دارد و استفاده از آن محدودیتی نداشته و برای تمامی اصناف کاربرد دارد.
انواع بست کمربندی
بستهای کمربندی را می توان به دو گروه تقسیم کرد
- بست کمربندی پلاستیکی (نایلونی)
- بست کمربندی استینلس استیل
بست کمربندی پلاستیکی Plastic Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس پلاستیک (پلی آمید 66 یا 46) ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
انواع بست کمربندی پلاستیکی و کاربر هرکدام
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)
این بست به دلیل اینکه مقاومت کافی در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید ندارد و در معرض این اشعه پوسیده میشود، برای استفاده در محیط بیرون و باز مناسب نیست. کاربرد این نوع بست در مصارف مختلف امکان پذیر است و هیچ محدودیتی در مصارف عمومی و محیطهای بسته ندارد. بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶، عمدتا دارای رنگ طبیعی پلی آمید ۶۶ (متمایل به رنگ سفید) است، اما در سفارشهای خاص به رنگهای دیگر نیز تولید میشوند.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست. این نوع بست ها از نایلون ۶/۶ اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ (پلی آمید ۴۶)
برخلاف بست پلی آمید 66، این نوع بست مقاومت بالایی در برابر ماوراء بنفش داشته و برای استفاده در محیط باز و در معرض نور خورشید مناسب است، اما برای آسیب ندیدن بهتر است در جای خشک و خنک نگهداری شود. این نوع بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ و دارای رنگ مشکی است.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/4 (پلی آمید 4۶)، مانند بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست.
همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع بست ها نیز از نایلون ۶/4 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
این محصولات در کیسههای خاء شده بسته بندی شده و باید تا قبل از زمان استفاده در این نوع بستهبندی نگهداری شوند، و همچنین پس از باز شدن بستهبندی تا 30 روز استفاده شوند تا بهترین کارایی را داشته باشند.
برای اینکه فشار زیادی به کابل و سیم که با بست کمربندی جمع میشوند، و دست کاربر وارد نشود، بهتر است از ابزارهای تخصصی برای نصب بستهای کمربندی استفاده شود. این ابزارهای نصب، به نصب مناسب و راحت بستهای کمربندی کمک کند و همچنین از نصب با فشار بیش از اندازه بست به سیم، کابل، لوله، یا شیلنگ جلوگیری کند. باید بدانید، فشار بیش از حد بست کمربندی روی کابلهای خاص مانند کابلهای مخابراتی، به پوشش این کابلها آسیب رسانده و بر سیگنال ارسالی آن اثر بگذارد.
وظیفه ابزارهای نصب بست کمربندی، نصب سریع، ایمن، و حرفه ای با کمترین زحمت فرد نصب کننده، تضمین و همچنین جلوگیری از وارد شدن آسیب احتمالی به دست فرد نصب کننده در صورت نصب با دست خالی است.
پایه چسبدار بست کمربندی
از این پایه در سیم کشی درون محفظه رایانه، تابلوهای برق، و سیم کشی روکار محیطهای صنعتی استفاده میشود. پایه چسبدار بست کمربندی برای اتصال سیم ها، کابل ها، و یا لوله ها به دیوار استفاده میشود. این پایه چسب ها، از دو قسمت پایه (از جنس پلی آمید ۶۶)، و چسب دو طرفه تشکیل شده اند. در پایه چسبدار بست کمربندی، یک طرف چسب دو طرفه به پایه و طرف دیگر دارای محافظی است که با جدا کردن آن، پایه چسبدار بست کمربندی را میتوان به به سطوح چسباند. پس از نصب پایه چسبدار بست کمربندی به سطح مورد نظر، بست کمربندی از شیار تعبیه شده در آن رد شده، و در اطراف وسیله مورد نظر قفل میشود. این پایههای چسبدار بست کمربندی قابلیت کار در دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگرادرا دارد. همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع پایه بستها نیز از نایلون ۶/6 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند.
پایه چسبهای بست کمربندی امکان نصب از طریق پیچ روی سطح مورد نظر نیز در مواقعی که سنگینی بیش از حد تعریف شده روی پایه چسب است (برای مثال، جهت نگهداری کابلهای سنگین) را نیز دارد.
بست کمربندی استینلس استیل Stainless Steel Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس فولاد و یا استیل ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
کاربرد بست کمربندی استینلش استیل (فولادی)
بست کمربندی استینلس استیل، خصوصیات ویژهای دارد که در ادامه به برخی اشاره میکنیم.
- مقاومت کششی بالا
- ایجاد اتصال میان تجهیزات سنگین
- بسیار مقاوم در مقابل ارتعاشات
- تحمل بالای نواسانات دما و رطوبت محیط کار
این ویژگیهای منحصر به فرد حجم وسیعی از کاربرد بستهای کمربندی استینلس استیل در موارد متنوعی، مانند اتصال تابلوهای رانندگی به میله نگه دارنده، متصل نگاه داشتن کابلهای سنگین به بدنه کشتی ها، و خوشه بندی لوله ها و شیلنگ ها یه یکدیگر را به وجود آورده است.
انواع بست کمربندی استینلس استیل
بستهای کمربندی استینلس استیل براساس نوع کار و کاربرد، انواعی دارند که در ادامه اشاره میکنیم.
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و بدون روکش
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی (SSN)
در محیطهای کاری که در معرض مواد خطرناکی مانند مواد خورنده (اسید و نمک) باشند، یا محیط با دمای بالا و یا اتصال تجهیزات سنگین از این نوع بست کمربندی استفاده میشود. طراحی این بست به گونهای است که کاربرد وسیعی از جمله در محیطهای بسته و باز و حتی زیر زمین و زیرآب را برای آن به وجود آورده است.
این نوع بست استینلس استیل، دارای ساختاری دو تکه، بدنه صاف و لبههای صیقلی (عدم آسیب و خراشیدگی دست کاربر) است و دارای عایقی روی بدنه و قفل در نوع روکشدار است که دوام و عمرمفید بست را افزایش میدهد.
قفل این نوع بست ها، از نوع توپی و به صورتی است که ساچمهای از جنس استینلس استیل داخل محفظه قفل قرار دارد که در هر نقطه از بدنه بست قرار گرفته و بست را در یک مسیر قفل میکند که شل یا باز کردن آن ممکن نیست. این نوع بست از لحاظ روانی و آسانی قفل شدن، مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف، مقاومت در برابر اشتعال و دوام بالا بهترین بست موجود در بازار است.
بست ها استینلس استیل در دو گرید متفاوت استینلس استیل SAE 304 و SAE 316 استیل در بازار موجودند. SAE 304 متشکل از ۱۸% کرومیوم و ۸% نیکل است و در مصارف عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. SAE 316 متشکل از ۱۶% کرومیوم، ۱۰% نیکل و ۲% مولیبدنوم است که مولیبدنوم اضافه شده به استینلس استیل گرید SAE 316، آن را از ایجاد خوردگی در مقابل کلوریدها (مانند آب دریا و نمکهای یخ زدا) حفظ میکند. این نوع بست قابلیت تحمل دما از ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی، درست مانند بست کمربندی استیل معمولی (بدون روکش اپوکسی) است، با این تفاوت که یک روکش اپوکسی بر روی بدنه و قفل بست اضافه شدهاست و میزان مقاومت آن در شرایط مختلف محیطی مانند خوردگی، و شعله و همچنین مقاومت کششی بست را تا ۱۰% را افزایش دادهاست. این بست گستره دمایی ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را میتواند تحمل کند.
ابزار نصب (کشش و برش) بستهای کمربندی Cable Tie fastener
این ابزار مانند تفنگ طراحی شده و برای نصب بست کمربندی پلاستیکی به صورت کشش کامل بست کمربندی و برش خودکار آن پس از کشش، با عرض ۲٫۵ الی ۴٫۸ میلیمتر(برای بست کمربندی پلاستیکی) و با عرض ۶/۴ الی ۹/۷ میلیمتر(برای بست کمربندی استیل) استفاده میشود. استفاده از این ابزار بسیار راحت و آسان است.
نحوه استفاده از این ابزار به این صورت است که پس از بستن قفل بست کمربندی در اطراف اجسام مورد دستهبندی به صورت مستقیم با دست و به صورت شل، قسمت خارج حلقه این بست در ریل بست قرار میگیرد. پس از آن، با کشیدن ماشه ابزار توسط نصب کننده، بست کشیده شده و حلقه محکمتر میشود تا اینکه اجسام مورد اتصال به یکدیگر محکم شوند. پس از کشش کامل بست کمربندی، با کشیدن ماشه، قسمت اضافه و بیرون از بست کمربندی به صورت اتومات بریده میشود، و نتیجه، اتصالی محکم، مناسب، و تمیز برای دستهبندی، با کمترین نیروی مورد اعمال توسط کاربر، و برش قسمت اضافه بست ایجاد میشود. این ابزار یک درجه تنظیم شدت کشش بر روی قسمت پایین دسته دارد، که در کنار یک نشانگر میزان کشیدگی را نشان میدهد و کاربر میتواند از طریق آن شدت کشیدگی را تنظیم کند. این کشیدگی باتوجه به سیمی که مورد دستهبندی قرار میگیرد باید تنظیم شود تا به عایق سیمها آسیب نرساند. جنس این ابزار فلزی است و ماندگاری و دوام بالایی دارد.
انواع ترمینال وایرشو کابلشو
-
اتصالات سیم ها
اساساً بین یک اتصال دائم و موقت تفاوت های اساسی وجود دارد. اتصالات دائم عبارتند از:
- لحیم شده
- جوش خورده
- پرسی دندانه دار
- پرس شده
- اتصالات موقت (غیر دائم)
- به کمک پیچ
- سوکت نر و ماده
- ترمینال
زمانی که از اتصالات غیر دائم استفاده می کنید در واقع یک تمرین عمومی برای استفاده از اتصالات لحیم شده، جوش خورده و پرس شده است که در یک سیم کشی می توان از تمام ترکیبات اتصالی استفاده کرد. مثلاً یک سرسیم تخت به انتهای سیم چند رشته پرس می شود. همچنین می توان از یک اتصال سوکتی نر و ماده استفاده و یا می توان از یک سر سیم که به انتهای سیم لحیم می شود استفاده کرد و یا یک اتصال موقت به کمک پیچ و مهره ساخت.
برای قراردادن سیم های رشته ای در زیر پیج باید از سرسیم یا وایرشو یا فیش استفاده شود. جنس سرسیم ها اغلب از مس با روکش قلع یا برنج است، این فیش ها از نظر شکل ظاهری دارای انواع مختلفی به شرح زیر است:
1) حلقه ای (گرد) 2) تیغه ای (U شکل)
3) میله ای (وایرشو) 4) کشویی (زبانه ای)
-
- حلقه ای
برای قرار دادن سیم در زیر پیچ، روی شین از اتصال حلقه ای یا گرد استفاده می شود. مزیت این سرسیم در این است که اگر پیچ شل باشد، اتصال به راحتی جدا نمی شود. لازم به ذکر است که شل بودن اتصال موجب بالا رفتن مقاومت محل اتصال شده، در نتیجه منجر به گرم شدن و سوختن سیم ها می شود.
-
- تیغه ای
از سرسیم تیغه ای یا U شکل برای قراردادن سیم در زیر پیچ، روی شین استفاده می شود. با این تفاوت که این سرسیم به راحتی در زیر پیچ قرار می گیرد یا از زیر پیچ جدا می شود.
-
- میله ای
برای قرار دادن سیم های افشان مخابراتی و برق فشار ضعیف در زیر ترمینال های دستگاه یا تابلو برق سرسیم میله ای یا وایرشو به کار می رود. از فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
- کشویی
برای اتصال سیم های افشان برق فشار ضعیف به کلیدهایی که محل اتصال سیم به آن ها مانند کلید کولر، زبانه ای است از سرسیم زبانه ای استفاده می شود. نمونه فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
نصب سرسیم
اتصال سیم ها به سر سیم ها به دو صورت لحیمی و پرسی صورت می گیرد.
-
-
سرسیم لحیمی
-
با توجه به اندازه سرسیم، روکش (عایق) سیم را جدا کرده بر روی فیش قرار داده سپس به کمک هویه و سیم لحیم مرغوب (37% سرب- 63% قلع) لحیم کاری کنید. در زمان لحیم کاری بایستی دقت کرد که روکش عایق سیم نسوزد.
-
-
سرسیم پرسی
-
در نصب این سرسیم از انبر پرس برای پرس کردن سر سیم به کار می رود.
-
پرس کردن سیم ها
جهت این نوع اتصالات، یک ابزار پرس کننده مورد نیاز است. از ابزارهایی با مصارف عمومی نیز می توان جهت این کار استفاده کرد. فشار وارده توسط یک مانع ثابت تنظیم می شود تا از اتصال کامل سیم و ترمینال اطمینان حاصل شود. سطح سیم فشرده شده تا از عدم وجود فضای خالی در آن اطمینان حاصل شود.
در صورتی که بخواهیم یک سیم افشان را به ترمینال وصل کنیم باید از سرسیم استفاده شود. قلع اندود کردن سر سیم توصیه نمی شود زیرا در این صورت در اثر فشار زیاد و لرزش اتصالات لحیم شده شل می شود.
-
-
-
دستور العمل پرس کردن سرسیم ها
-
-
-
-
- روکش عایق سرسیم را به اندازه مورد نیاز در می آوریم (لخت می کنیم). طول سیم لخت شده با توجه به نوع سرسیم متفاوت است (سرسیم دارای روکش عایق و بدون روکش عایق) در مورد سرسیم های دارای روکش عایق باید سیم داخل قسمت عایق سرسیم شود در صورتی که در سرسیم بدون عایق، باید عایق سیم با سرسیم فاصله داشته باشد. روش زیر در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد.
-
در صورت استفاده از سر سیم بدون روکش عایق، باید بین انتهای عایق سیم و سر سیم حدود یک میلی متر فاصله باشد. در صورتی که سر سیم دارای قطعه ای ضمیمه جهت کاهش تنش وارده بر آن باشد در این محل نصب می شود. در صورتی که از سر سیم دارای روکش عایق استفاده شود انتهای عایق سیم باید داخل عایق سر سیم قرار گیرد.
-
-
- سر سیم را در انتهای سیم قرار می دهیم برای هر سیم باید از سر سیم مناسب استفاده شود.
- به منظور پرس کردن سر سیم، باید از سوراخ مناسب دستگاه پرس استفاده شود.
- دستگاه پرس را تا محل رسیدن به نقطه توقف فشار می دهیم تنها با رسیدن به این نقطه توقف می توان از اتصال مناسب سر سیم به سیم اطمینان حاصل کرد.
- در مرحله آخر دستگاه پرس را باز کرده و از اتصال مناسب سیم و سر سیم اطمینان حاصل می کنیم.
-
-
ابزار پرس سر سیم و فیش ها
در اتصالات قابل جدا شدن می بایست از فیش یا ترمینال های مخصوص استفاده شود. اغلب اتصالاتی که در سیم کشی اتومبیل و دستگاه های الکتریکی وجود دارد از نوع جدا شدنی است که در این نوع سیم کشی ها، تعمیرات آسان است. برای اتصال فیش به سرسیم ها از دستگاه پرس استفاده می کنند.
BLOG WITH SMALL IMAGES
معرفی بست های پلاستیکی
بست کمربندی چیست؟
بستهای کمربندی در واقع نگهدارندههایی از جنسهای مختلف مانند پلاستیک و یا استیل و فولاد هستند و در صنایع مختلف از خوشه کردن کابل، بستن قیمت بر روی محصولات دسته ای و قرار دادن آن در قفسه، هدایت لوله خروجی ماشین لباسشویی در منزل تا دستبندهای پلیس برای دستگیری مجرمین کاربرد دارند. این محصولات به دلیل راحتی استفاده و قیمت به صرفه و ارزان کاربرد فراوانی دارد و استفاده از آن محدودیتی نداشته و برای تمامی اصناف کاربرد دارد.
انواع بست کمربندی
بستهای کمربندی را می توان به دو گروه تقسیم کرد
- بست کمربندی پلاستیکی (نایلونی)
- بست کمربندی استینلس استیل
بست کمربندی پلاستیکی Plastic Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس پلاستیک (پلی آمید 66 یا 46) ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
انواع بست کمربندی پلاستیکی و کاربر هرکدام
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)
این بست به دلیل اینکه مقاومت کافی در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید ندارد و در معرض این اشعه پوسیده میشود، برای استفاده در محیط بیرون و باز مناسب نیست. کاربرد این نوع بست در مصارف مختلف امکان پذیر است و هیچ محدودیتی در مصارف عمومی و محیطهای بسته ندارد. بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶، عمدتا دارای رنگ طبیعی پلی آمید ۶۶ (متمایل به رنگ سفید) است، اما در سفارشهای خاص به رنگهای دیگر نیز تولید میشوند.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست. این نوع بست ها از نایلون ۶/۶ اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ (پلی آمید ۴۶)
برخلاف بست پلی آمید 66، این نوع بست مقاومت بالایی در برابر ماوراء بنفش داشته و برای استفاده در محیط باز و در معرض نور خورشید مناسب است، اما برای آسیب ندیدن بهتر است در جای خشک و خنک نگهداری شود. این نوع بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ و دارای رنگ مشکی است.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/4 (پلی آمید 4۶)، مانند بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست.
همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع بست ها نیز از نایلون ۶/4 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
این محصولات در کیسههای خاء شده بسته بندی شده و باید تا قبل از زمان استفاده در این نوع بستهبندی نگهداری شوند، و همچنین پس از باز شدن بستهبندی تا 30 روز استفاده شوند تا بهترین کارایی را داشته باشند.
برای اینکه فشار زیادی به کابل و سیم که با بست کمربندی جمع میشوند، و دست کاربر وارد نشود، بهتر است از ابزارهای تخصصی برای نصب بستهای کمربندی استفاده شود. این ابزارهای نصب، به نصب مناسب و راحت بستهای کمربندی کمک کند و همچنین از نصب با فشار بیش از اندازه بست به سیم، کابل، لوله، یا شیلنگ جلوگیری کند. باید بدانید، فشار بیش از حد بست کمربندی روی کابلهای خاص مانند کابلهای مخابراتی، به پوشش این کابلها آسیب رسانده و بر سیگنال ارسالی آن اثر بگذارد.
وظیفه ابزارهای نصب بست کمربندی، نصب سریع، ایمن، و حرفه ای با کمترین زحمت فرد نصب کننده، تضمین و همچنین جلوگیری از وارد شدن آسیب احتمالی به دست فرد نصب کننده در صورت نصب با دست خالی است.
پایه چسبدار بست کمربندی
از این پایه در سیم کشی درون محفظه رایانه، تابلوهای برق، و سیم کشی روکار محیطهای صنعتی استفاده میشود. پایه چسبدار بست کمربندی برای اتصال سیم ها، کابل ها، و یا لوله ها به دیوار استفاده میشود. این پایه چسب ها، از دو قسمت پایه (از جنس پلی آمید ۶۶)، و چسب دو طرفه تشکیل شده اند. در پایه چسبدار بست کمربندی، یک طرف چسب دو طرفه به پایه و طرف دیگر دارای محافظی است که با جدا کردن آن، پایه چسبدار بست کمربندی را میتوان به به سطوح چسباند. پس از نصب پایه چسبدار بست کمربندی به سطح مورد نظر، بست کمربندی از شیار تعبیه شده در آن رد شده، و در اطراف وسیله مورد نظر قفل میشود. این پایههای چسبدار بست کمربندی قابلیت کار در دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگرادرا دارد. همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع پایه بستها نیز از نایلون ۶/6 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند.
پایه چسبهای بست کمربندی امکان نصب از طریق پیچ روی سطح مورد نظر نیز در مواقعی که سنگینی بیش از حد تعریف شده روی پایه چسب است (برای مثال، جهت نگهداری کابلهای سنگین) را نیز دارد.
بست کمربندی استینلس استیل Stainless Steel Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس فولاد و یا استیل ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
کاربرد بست کمربندی استینلش استیل (فولادی)
بست کمربندی استینلس استیل، خصوصیات ویژهای دارد که در ادامه به برخی اشاره میکنیم.
- مقاومت کششی بالا
- ایجاد اتصال میان تجهیزات سنگین
- بسیار مقاوم در مقابل ارتعاشات
- تحمل بالای نواسانات دما و رطوبت محیط کار
این ویژگیهای منحصر به فرد حجم وسیعی از کاربرد بستهای کمربندی استینلس استیل در موارد متنوعی، مانند اتصال تابلوهای رانندگی به میله نگه دارنده، متصل نگاه داشتن کابلهای سنگین به بدنه کشتی ها، و خوشه بندی لوله ها و شیلنگ ها یه یکدیگر را به وجود آورده است.
انواع بست کمربندی استینلس استیل
بستهای کمربندی استینلس استیل براساس نوع کار و کاربرد، انواعی دارند که در ادامه اشاره میکنیم.
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و بدون روکش
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی (SSN)
در محیطهای کاری که در معرض مواد خطرناکی مانند مواد خورنده (اسید و نمک) باشند، یا محیط با دمای بالا و یا اتصال تجهیزات سنگین از این نوع بست کمربندی استفاده میشود. طراحی این بست به گونهای است که کاربرد وسیعی از جمله در محیطهای بسته و باز و حتی زیر زمین و زیرآب را برای آن به وجود آورده است.
این نوع بست استینلس استیل، دارای ساختاری دو تکه، بدنه صاف و لبههای صیقلی (عدم آسیب و خراشیدگی دست کاربر) است و دارای عایقی روی بدنه و قفل در نوع روکشدار است که دوام و عمرمفید بست را افزایش میدهد.
قفل این نوع بست ها، از نوع توپی و به صورتی است که ساچمهای از جنس استینلس استیل داخل محفظه قفل قرار دارد که در هر نقطه از بدنه بست قرار گرفته و بست را در یک مسیر قفل میکند که شل یا باز کردن آن ممکن نیست. این نوع بست از لحاظ روانی و آسانی قفل شدن، مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف، مقاومت در برابر اشتعال و دوام بالا بهترین بست موجود در بازار است.
بست ها استینلس استیل در دو گرید متفاوت استینلس استیل SAE 304 و SAE 316 استیل در بازار موجودند. SAE 304 متشکل از ۱۸% کرومیوم و ۸% نیکل است و در مصارف عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. SAE 316 متشکل از ۱۶% کرومیوم، ۱۰% نیکل و ۲% مولیبدنوم است که مولیبدنوم اضافه شده به استینلس استیل گرید SAE 316، آن را از ایجاد خوردگی در مقابل کلوریدها (مانند آب دریا و نمکهای یخ زدا) حفظ میکند. این نوع بست قابلیت تحمل دما از ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی، درست مانند بست کمربندی استیل معمولی (بدون روکش اپوکسی) است، با این تفاوت که یک روکش اپوکسی بر روی بدنه و قفل بست اضافه شدهاست و میزان مقاومت آن در شرایط مختلف محیطی مانند خوردگی، و شعله و همچنین مقاومت کششی بست را تا ۱۰% را افزایش دادهاست. این بست گستره دمایی ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را میتواند تحمل کند.
ابزار نصب (کشش و برش) بستهای کمربندی Cable Tie fastener
این ابزار مانند تفنگ طراحی شده و برای نصب بست کمربندی پلاستیکی به صورت کشش کامل بست کمربندی و برش خودکار آن پس از کشش، با عرض ۲٫۵ الی ۴٫۸ میلیمتر(برای بست کمربندی پلاستیکی) و با عرض ۶/۴ الی ۹/۷ میلیمتر(برای بست کمربندی استیل) استفاده میشود. استفاده از این ابزار بسیار راحت و آسان است.
نحوه استفاده از این ابزار به این صورت است که پس از بستن قفل بست کمربندی در اطراف اجسام مورد دستهبندی به صورت مستقیم با دست و به صورت شل، قسمت خارج حلقه این بست در ریل بست قرار میگیرد. پس از آن، با کشیدن ماشه ابزار توسط نصب کننده، بست کشیده شده و حلقه محکمتر میشود تا اینکه اجسام مورد اتصال به یکدیگر محکم شوند. پس از کشش کامل بست کمربندی، با کشیدن ماشه، قسمت اضافه و بیرون از بست کمربندی به صورت اتومات بریده میشود، و نتیجه، اتصالی محکم، مناسب، و تمیز برای دستهبندی، با کمترین نیروی مورد اعمال توسط کاربر، و برش قسمت اضافه بست ایجاد میشود. این ابزار یک درجه تنظیم شدت کشش بر روی قسمت پایین دسته دارد، که در کنار یک نشانگر میزان کشیدگی را نشان میدهد و کاربر میتواند از طریق آن شدت کشیدگی را تنظیم کند. این کشیدگی باتوجه به سیمی که مورد دستهبندی قرار میگیرد باید تنظیم شود تا به عایق سیمها آسیب نرساند. جنس این ابزار فلزی است و ماندگاری و دوام بالایی دارد.
انواع ترمینال وایرشو کابلشو
-
اتصالات سیم ها
اساساً بین یک اتصال دائم و موقت تفاوت های اساسی وجود دارد. اتصالات دائم عبارتند از:
- لحیم شده
- جوش خورده
- پرسی دندانه دار
- پرس شده
- اتصالات موقت (غیر دائم)
- به کمک پیچ
- سوکت نر و ماده
- ترمینال
زمانی که از اتصالات غیر دائم استفاده می کنید در واقع یک تمرین عمومی برای استفاده از اتصالات لحیم شده، جوش خورده و پرس شده است که در یک سیم کشی می توان از تمام ترکیبات اتصالی استفاده کرد. مثلاً یک سرسیم تخت به انتهای سیم چند رشته پرس می شود. همچنین می توان از یک اتصال سوکتی نر و ماده استفاده و یا می توان از یک سر سیم که به انتهای سیم لحیم می شود استفاده کرد و یا یک اتصال موقت به کمک پیچ و مهره ساخت.
برای قراردادن سیم های رشته ای در زیر پیج باید از سرسیم یا وایرشو یا فیش استفاده شود. جنس سرسیم ها اغلب از مس با روکش قلع یا برنج است، این فیش ها از نظر شکل ظاهری دارای انواع مختلفی به شرح زیر است:
1) حلقه ای (گرد) 2) تیغه ای (U شکل)
3) میله ای (وایرشو) 4) کشویی (زبانه ای)
-
- حلقه ای
برای قرار دادن سیم در زیر پیچ، روی شین از اتصال حلقه ای یا گرد استفاده می شود. مزیت این سرسیم در این است که اگر پیچ شل باشد، اتصال به راحتی جدا نمی شود. لازم به ذکر است که شل بودن اتصال موجب بالا رفتن مقاومت محل اتصال شده، در نتیجه منجر به گرم شدن و سوختن سیم ها می شود.
-
- تیغه ای
از سرسیم تیغه ای یا U شکل برای قراردادن سیم در زیر پیچ، روی شین استفاده می شود. با این تفاوت که این سرسیم به راحتی در زیر پیچ قرار می گیرد یا از زیر پیچ جدا می شود.
-
- میله ای
برای قرار دادن سیم های افشان مخابراتی و برق فشار ضعیف در زیر ترمینال های دستگاه یا تابلو برق سرسیم میله ای یا وایرشو به کار می رود. از فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
- کشویی
برای اتصال سیم های افشان برق فشار ضعیف به کلیدهایی که محل اتصال سیم به آن ها مانند کلید کولر، زبانه ای است از سرسیم زبانه ای استفاده می شود. نمونه فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
نصب سرسیم
اتصال سیم ها به سر سیم ها به دو صورت لحیمی و پرسی صورت می گیرد.
-
-
سرسیم لحیمی
-
با توجه به اندازه سرسیم، روکش (عایق) سیم را جدا کرده بر روی فیش قرار داده سپس به کمک هویه و سیم لحیم مرغوب (37% سرب- 63% قلع) لحیم کاری کنید. در زمان لحیم کاری بایستی دقت کرد که روکش عایق سیم نسوزد.
-
-
سرسیم پرسی
-
در نصب این سرسیم از انبر پرس برای پرس کردن سر سیم به کار می رود.
-
پرس کردن سیم ها
جهت این نوع اتصالات، یک ابزار پرس کننده مورد نیاز است. از ابزارهایی با مصارف عمومی نیز می توان جهت این کار استفاده کرد. فشار وارده توسط یک مانع ثابت تنظیم می شود تا از اتصال کامل سیم و ترمینال اطمینان حاصل شود. سطح سیم فشرده شده تا از عدم وجود فضای خالی در آن اطمینان حاصل شود.
در صورتی که بخواهیم یک سیم افشان را به ترمینال وصل کنیم باید از سرسیم استفاده شود. قلع اندود کردن سر سیم توصیه نمی شود زیرا در این صورت در اثر فشار زیاد و لرزش اتصالات لحیم شده شل می شود.
-
-
-
دستور العمل پرس کردن سرسیم ها
-
-
-
-
- روکش عایق سرسیم را به اندازه مورد نیاز در می آوریم (لخت می کنیم). طول سیم لخت شده با توجه به نوع سرسیم متفاوت است (سرسیم دارای روکش عایق و بدون روکش عایق) در مورد سرسیم های دارای روکش عایق باید سیم داخل قسمت عایق سرسیم شود در صورتی که در سرسیم بدون عایق، باید عایق سیم با سرسیم فاصله داشته باشد. روش زیر در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد.
-
در صورت استفاده از سر سیم بدون روکش عایق، باید بین انتهای عایق سیم و سر سیم حدود یک میلی متر فاصله باشد. در صورتی که سر سیم دارای قطعه ای ضمیمه جهت کاهش تنش وارده بر آن باشد در این محل نصب می شود. در صورتی که از سر سیم دارای روکش عایق استفاده شود انتهای عایق سیم باید داخل عایق سر سیم قرار گیرد.
-
-
- سر سیم را در انتهای سیم قرار می دهیم برای هر سیم باید از سر سیم مناسب استفاده شود.
- به منظور پرس کردن سر سیم، باید از سوراخ مناسب دستگاه پرس استفاده شود.
- دستگاه پرس را تا محل رسیدن به نقطه توقف فشار می دهیم تنها با رسیدن به این نقطه توقف می توان از اتصال مناسب سر سیم به سیم اطمینان حاصل کرد.
- در مرحله آخر دستگاه پرس را باز کرده و از اتصال مناسب سیم و سر سیم اطمینان حاصل می کنیم.
-
-
ابزار پرس سر سیم و فیش ها
در اتصالات قابل جدا شدن می بایست از فیش یا ترمینال های مخصوص استفاده شود. اغلب اتصالاتی که در سیم کشی اتومبیل و دستگاه های الکتریکی وجود دارد از نوع جدا شدنی است که در این نوع سیم کشی ها، تعمیرات آسان است. برای اتصال فیش به سرسیم ها از دستگاه پرس استفاده می کنند.
BLOG CHESS
معرفی بست های پلاستیکی
بست کمربندی چیست؟
بستهای کمربندی در واقع نگهدارندههایی از جنسهای مختلف مانند پلاستیک و یا استیل و فولاد هستند و در صنایع مختلف از خوشه کردن کابل، بستن قیمت بر روی محصولات دسته ای و قرار دادن آن در قفسه، هدایت لوله خروجی ماشین لباسشویی در منزل تا دستبندهای پلیس برای دستگیری مجرمین کاربرد دارند. این محصولات به دلیل راحتی استفاده و قیمت به صرفه و ارزان کاربرد فراوانی دارد و استفاده از آن محدودیتی نداشته و برای تمامی اصناف کاربرد دارد.
انواع بست کمربندی
بستهای کمربندی را می توان به دو گروه تقسیم کرد
- بست کمربندی پلاستیکی (نایلونی)
- بست کمربندی استینلس استیل
بست کمربندی پلاستیکی Plastic Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس پلاستیک (پلی آمید 66 یا 46) ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
انواع بست کمربندی پلاستیکی و کاربر هرکدام
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)
این بست به دلیل اینکه مقاومت کافی در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید ندارد و در معرض این اشعه پوسیده میشود، برای استفاده در محیط بیرون و باز مناسب نیست. کاربرد این نوع بست در مصارف مختلف امکان پذیر است و هیچ محدودیتی در مصارف عمومی و محیطهای بسته ندارد. بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶، عمدتا دارای رنگ طبیعی پلی آمید ۶۶ (متمایل به رنگ سفید) است، اما در سفارشهای خاص به رنگهای دیگر نیز تولید میشوند.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست. این نوع بست ها از نایلون ۶/۶ اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ (پلی آمید ۴۶)
برخلاف بست پلی آمید 66، این نوع بست مقاومت بالایی در برابر ماوراء بنفش داشته و برای استفاده در محیط باز و در معرض نور خورشید مناسب است، اما برای آسیب ندیدن بهتر است در جای خشک و خنک نگهداری شود. این نوع بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ و دارای رنگ مشکی است.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/4 (پلی آمید 4۶)، مانند بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست.
همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع بست ها نیز از نایلون ۶/4 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
این محصولات در کیسههای خاء شده بسته بندی شده و باید تا قبل از زمان استفاده در این نوع بستهبندی نگهداری شوند، و همچنین پس از باز شدن بستهبندی تا 30 روز استفاده شوند تا بهترین کارایی را داشته باشند.
برای اینکه فشار زیادی به کابل و سیم که با بست کمربندی جمع میشوند، و دست کاربر وارد نشود، بهتر است از ابزارهای تخصصی برای نصب بستهای کمربندی استفاده شود. این ابزارهای نصب، به نصب مناسب و راحت بستهای کمربندی کمک کند و همچنین از نصب با فشار بیش از اندازه بست به سیم، کابل، لوله، یا شیلنگ جلوگیری کند. باید بدانید، فشار بیش از حد بست کمربندی روی کابلهای خاص مانند کابلهای مخابراتی، به پوشش این کابلها آسیب رسانده و بر سیگنال ارسالی آن اثر بگذارد.
وظیفه ابزارهای نصب بست کمربندی، نصب سریع، ایمن، و حرفه ای با کمترین زحمت فرد نصب کننده، تضمین و همچنین جلوگیری از وارد شدن آسیب احتمالی به دست فرد نصب کننده در صورت نصب با دست خالی است.
پایه چسبدار بست کمربندی
از این پایه در سیم کشی درون محفظه رایانه، تابلوهای برق، و سیم کشی روکار محیطهای صنعتی استفاده میشود. پایه چسبدار بست کمربندی برای اتصال سیم ها، کابل ها، و یا لوله ها به دیوار استفاده میشود. این پایه چسب ها، از دو قسمت پایه (از جنس پلی آمید ۶۶)، و چسب دو طرفه تشکیل شده اند. در پایه چسبدار بست کمربندی، یک طرف چسب دو طرفه به پایه و طرف دیگر دارای محافظی است که با جدا کردن آن، پایه چسبدار بست کمربندی را میتوان به به سطوح چسباند. پس از نصب پایه چسبدار بست کمربندی به سطح مورد نظر، بست کمربندی از شیار تعبیه شده در آن رد شده، و در اطراف وسیله مورد نظر قفل میشود. این پایههای چسبدار بست کمربندی قابلیت کار در دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگرادرا دارد. همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع پایه بستها نیز از نایلون ۶/6 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند.
پایه چسبهای بست کمربندی امکان نصب از طریق پیچ روی سطح مورد نظر نیز در مواقعی که سنگینی بیش از حد تعریف شده روی پایه چسب است (برای مثال، جهت نگهداری کابلهای سنگین) را نیز دارد.
بست کمربندی استینلس استیل Stainless Steel Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس فولاد و یا استیل ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
کاربرد بست کمربندی استینلش استیل (فولادی)
بست کمربندی استینلس استیل، خصوصیات ویژهای دارد که در ادامه به برخی اشاره میکنیم.
- مقاومت کششی بالا
- ایجاد اتصال میان تجهیزات سنگین
- بسیار مقاوم در مقابل ارتعاشات
- تحمل بالای نواسانات دما و رطوبت محیط کار
این ویژگیهای منحصر به فرد حجم وسیعی از کاربرد بستهای کمربندی استینلس استیل در موارد متنوعی، مانند اتصال تابلوهای رانندگی به میله نگه دارنده، متصل نگاه داشتن کابلهای سنگین به بدنه کشتی ها، و خوشه بندی لوله ها و شیلنگ ها یه یکدیگر را به وجود آورده است.
انواع بست کمربندی استینلس استیل
بستهای کمربندی استینلس استیل براساس نوع کار و کاربرد، انواعی دارند که در ادامه اشاره میکنیم.
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و بدون روکش
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی (SSN)
در محیطهای کاری که در معرض مواد خطرناکی مانند مواد خورنده (اسید و نمک) باشند، یا محیط با دمای بالا و یا اتصال تجهیزات سنگین از این نوع بست کمربندی استفاده میشود. طراحی این بست به گونهای است که کاربرد وسیعی از جمله در محیطهای بسته و باز و حتی زیر زمین و زیرآب را برای آن به وجود آورده است.
این نوع بست استینلس استیل، دارای ساختاری دو تکه، بدنه صاف و لبههای صیقلی (عدم آسیب و خراشیدگی دست کاربر) است و دارای عایقی روی بدنه و قفل در نوع روکشدار است که دوام و عمرمفید بست را افزایش میدهد.
قفل این نوع بست ها، از نوع توپی و به صورتی است که ساچمهای از جنس استینلس استیل داخل محفظه قفل قرار دارد که در هر نقطه از بدنه بست قرار گرفته و بست را در یک مسیر قفل میکند که شل یا باز کردن آن ممکن نیست. این نوع بست از لحاظ روانی و آسانی قفل شدن، مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف، مقاومت در برابر اشتعال و دوام بالا بهترین بست موجود در بازار است.
بست ها استینلس استیل در دو گرید متفاوت استینلس استیل SAE 304 و SAE 316 استیل در بازار موجودند. SAE 304 متشکل از ۱۸% کرومیوم و ۸% نیکل است و در مصارف عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. SAE 316 متشکل از ۱۶% کرومیوم، ۱۰% نیکل و ۲% مولیبدنوم است که مولیبدنوم اضافه شده به استینلس استیل گرید SAE 316، آن را از ایجاد خوردگی در مقابل کلوریدها (مانند آب دریا و نمکهای یخ زدا) حفظ میکند. این نوع بست قابلیت تحمل دما از ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی، درست مانند بست کمربندی استیل معمولی (بدون روکش اپوکسی) است، با این تفاوت که یک روکش اپوکسی بر روی بدنه و قفل بست اضافه شدهاست و میزان مقاومت آن در شرایط مختلف محیطی مانند خوردگی، و شعله و همچنین مقاومت کششی بست را تا ۱۰% را افزایش دادهاست. این بست گستره دمایی ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را میتواند تحمل کند.
ابزار نصب (کشش و برش) بستهای کمربندی Cable Tie fastener
این ابزار مانند تفنگ طراحی شده و برای نصب بست کمربندی پلاستیکی به صورت کشش کامل بست کمربندی و برش خودکار آن پس از کشش، با عرض ۲٫۵ الی ۴٫۸ میلیمتر(برای بست کمربندی پلاستیکی) و با عرض ۶/۴ الی ۹/۷ میلیمتر(برای بست کمربندی استیل) استفاده میشود. استفاده از این ابزار بسیار راحت و آسان است.
نحوه استفاده از این ابزار به این صورت است که پس از بستن قفل بست کمربندی در اطراف اجسام مورد دستهبندی به صورت مستقیم با دست و به صورت شل، قسمت خارج حلقه این بست در ریل بست قرار میگیرد. پس از آن، با کشیدن ماشه ابزار توسط نصب کننده، بست کشیده شده و حلقه محکمتر میشود تا اینکه اجسام مورد اتصال به یکدیگر محکم شوند. پس از کشش کامل بست کمربندی، با کشیدن ماشه، قسمت اضافه و بیرون از بست کمربندی به صورت اتومات بریده میشود، و نتیجه، اتصالی محکم، مناسب، و تمیز برای دستهبندی، با کمترین نیروی مورد اعمال توسط کاربر، و برش قسمت اضافه بست ایجاد میشود. این ابزار یک درجه تنظیم شدت کشش بر روی قسمت پایین دسته دارد، که در کنار یک نشانگر میزان کشیدگی را نشان میدهد و کاربر میتواند از طریق آن شدت کشیدگی را تنظیم کند. این کشیدگی باتوجه به سیمی که مورد دستهبندی قرار میگیرد باید تنظیم شود تا به عایق سیمها آسیب نرساند. جنس این ابزار فلزی است و ماندگاری و دوام بالایی دارد.
انواع ترمینال وایرشو کابلشو
-
اتصالات سیم ها
اساساً بین یک اتصال دائم و موقت تفاوت های اساسی وجود دارد. اتصالات دائم عبارتند از:
- لحیم شده
- جوش خورده
- پرسی دندانه دار
- پرس شده
- اتصالات موقت (غیر دائم)
- به کمک پیچ
- سوکت نر و ماده
- ترمینال
زمانی که از اتصالات غیر دائم استفاده می کنید در واقع یک تمرین عمومی برای استفاده از اتصالات لحیم شده، جوش خورده و پرس شده است که در یک سیم کشی می توان از تمام ترکیبات اتصالی استفاده کرد. مثلاً یک سرسیم تخت به انتهای سیم چند رشته پرس می شود. همچنین می توان از یک اتصال سوکتی نر و ماده استفاده و یا می توان از یک سر سیم که به انتهای سیم لحیم می شود استفاده کرد و یا یک اتصال موقت به کمک پیچ و مهره ساخت.
برای قراردادن سیم های رشته ای در زیر پیج باید از سرسیم یا وایرشو یا فیش استفاده شود. جنس سرسیم ها اغلب از مس با روکش قلع یا برنج است، این فیش ها از نظر شکل ظاهری دارای انواع مختلفی به شرح زیر است:
1) حلقه ای (گرد) 2) تیغه ای (U شکل)
3) میله ای (وایرشو) 4) کشویی (زبانه ای)
-
- حلقه ای
برای قرار دادن سیم در زیر پیچ، روی شین از اتصال حلقه ای یا گرد استفاده می شود. مزیت این سرسیم در این است که اگر پیچ شل باشد، اتصال به راحتی جدا نمی شود. لازم به ذکر است که شل بودن اتصال موجب بالا رفتن مقاومت محل اتصال شده، در نتیجه منجر به گرم شدن و سوختن سیم ها می شود.
-
- تیغه ای
از سرسیم تیغه ای یا U شکل برای قراردادن سیم در زیر پیچ، روی شین استفاده می شود. با این تفاوت که این سرسیم به راحتی در زیر پیچ قرار می گیرد یا از زیر پیچ جدا می شود.
-
- میله ای
برای قرار دادن سیم های افشان مخابراتی و برق فشار ضعیف در زیر ترمینال های دستگاه یا تابلو برق سرسیم میله ای یا وایرشو به کار می رود. از فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
- کشویی
برای اتصال سیم های افشان برق فشار ضعیف به کلیدهایی که محل اتصال سیم به آن ها مانند کلید کولر، زبانه ای است از سرسیم زبانه ای استفاده می شود. نمونه فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
نصب سرسیم
اتصال سیم ها به سر سیم ها به دو صورت لحیمی و پرسی صورت می گیرد.
-
-
سرسیم لحیمی
-
با توجه به اندازه سرسیم، روکش (عایق) سیم را جدا کرده بر روی فیش قرار داده سپس به کمک هویه و سیم لحیم مرغوب (37% سرب- 63% قلع) لحیم کاری کنید. در زمان لحیم کاری بایستی دقت کرد که روکش عایق سیم نسوزد.
-
-
سرسیم پرسی
-
در نصب این سرسیم از انبر پرس برای پرس کردن سر سیم به کار می رود.
-
پرس کردن سیم ها
جهت این نوع اتصالات، یک ابزار پرس کننده مورد نیاز است. از ابزارهایی با مصارف عمومی نیز می توان جهت این کار استفاده کرد. فشار وارده توسط یک مانع ثابت تنظیم می شود تا از اتصال کامل سیم و ترمینال اطمینان حاصل شود. سطح سیم فشرده شده تا از عدم وجود فضای خالی در آن اطمینان حاصل شود.
در صورتی که بخواهیم یک سیم افشان را به ترمینال وصل کنیم باید از سرسیم استفاده شود. قلع اندود کردن سر سیم توصیه نمی شود زیرا در این صورت در اثر فشار زیاد و لرزش اتصالات لحیم شده شل می شود.
-
-
-
دستور العمل پرس کردن سرسیم ها
-
-
-
-
- روکش عایق سرسیم را به اندازه مورد نیاز در می آوریم (لخت می کنیم). طول سیم لخت شده با توجه به نوع سرسیم متفاوت است (سرسیم دارای روکش عایق و بدون روکش عایق) در مورد سرسیم های دارای روکش عایق باید سیم داخل قسمت عایق سرسیم شود در صورتی که در سرسیم بدون عایق، باید عایق سیم با سرسیم فاصله داشته باشد. روش زیر در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد.
-
در صورت استفاده از سر سیم بدون روکش عایق، باید بین انتهای عایق سیم و سر سیم حدود یک میلی متر فاصله باشد. در صورتی که سر سیم دارای قطعه ای ضمیمه جهت کاهش تنش وارده بر آن باشد در این محل نصب می شود. در صورتی که از سر سیم دارای روکش عایق استفاده شود انتهای عایق سیم باید داخل عایق سر سیم قرار گیرد.
-
-
- سر سیم را در انتهای سیم قرار می دهیم برای هر سیم باید از سر سیم مناسب استفاده شود.
- به منظور پرس کردن سر سیم، باید از سوراخ مناسب دستگاه پرس استفاده شود.
- دستگاه پرس را تا محل رسیدن به نقطه توقف فشار می دهیم تنها با رسیدن به این نقطه توقف می توان از اتصال مناسب سر سیم به سیم اطمینان حاصل کرد.
- در مرحله آخر دستگاه پرس را باز کرده و از اتصال مناسب سیم و سر سیم اطمینان حاصل می کنیم.
-
-
ابزار پرس سر سیم و فیش ها
در اتصالات قابل جدا شدن می بایست از فیش یا ترمینال های مخصوص استفاده شود. اغلب اتصالاتی که در سیم کشی اتومبیل و دستگاه های الکتریکی وجود دارد از نوع جدا شدنی است که در این نوع سیم کشی ها، تعمیرات آسان است. برای اتصال فیش به سرسیم ها از دستگاه پرس استفاده می کنند.
BLOG ALTERNATIVE
معرفی بست های پلاستیکی
بست کمربندی چیست؟
بستهای کمربندی در واقع نگهدارندههایی از جنسهای مختلف مانند پلاستیک و یا استیل و فولاد هستند و در صنایع مختلف از خوشه کردن کابل، بستن قیمت بر روی محصولات دسته ای و قرار دادن آن در قفسه، هدایت لوله خروجی ماشین لباسشویی در منزل تا دستبندهای پلیس برای دستگیری مجرمین کاربرد دارند. این محصولات به دلیل راحتی استفاده و قیمت به صرفه و ارزان کاربرد فراوانی دارد و استفاده از آن محدودیتی نداشته و برای تمامی اصناف کاربرد دارد.
انواع بست کمربندی
بستهای کمربندی را می توان به دو گروه تقسیم کرد
- بست کمربندی پلاستیکی (نایلونی)
- بست کمربندی استینلس استیل
بست کمربندی پلاستیکی Plastic Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس پلاستیک (پلی آمید 66 یا 46) ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
انواع بست کمربندی پلاستیکی و کاربر هرکدام
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)
این بست به دلیل اینکه مقاومت کافی در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید ندارد و در معرض این اشعه پوسیده میشود، برای استفاده در محیط بیرون و باز مناسب نیست. کاربرد این نوع بست در مصارف مختلف امکان پذیر است و هیچ محدودیتی در مصارف عمومی و محیطهای بسته ندارد. بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۶، عمدتا دارای رنگ طبیعی پلی آمید ۶۶ (متمایل به رنگ سفید) است، اما در سفارشهای خاص به رنگهای دیگر نیز تولید میشوند.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست. این نوع بست ها از نایلون ۶/۶ اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ (پلی آمید ۴۶)
برخلاف بست پلی آمید 66، این نوع بست مقاومت بالایی در برابر ماوراء بنفش داشته و برای استفاده در محیط باز و در معرض نور خورشید مناسب است، اما برای آسیب ندیدن بهتر است در جای خشک و خنک نگهداری شود. این نوع بست کمربندی پلاستیکی از جنس نایلون ۶/۴ و دارای رنگ مشکی است.
قفل شدن بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/4 (پلی آمید 4۶)، مانند بست کمربندی پلاستیکی نایلون ۶/۶ (پلی آمید ۶۶)، به وسیله گیر کردن قفل دندانهدار به شیارهایی روی قسمت داخلی بدنه این بست قابل انجام است. طراحی این بست و ارتفاع، فاصله، و زاویه این شیارها به نحوی است که بست کمربندی تنها در یک جهت و به سهولت و با کمترین نیرو بسته و قفل میشود، و همچنین باز کردن یا شل کردن بست پس از بستن آن ممکن نیست. قفل و بدنه این بست برای ایجاد مقاوت بیشتر، به صورت یک تکه طراحی شدهاست.
همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع بست ها نیز از نایلون ۶/4 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند. این بست بسیار ارزانقیمت و به صرفه از لحاظ اقتصادی است و قابلیت کاربرد در مصارف عمومی و همچنین در محیطهای کاری با دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگراد را دارد.
این محصولات در کیسههای خاء شده بسته بندی شده و باید تا قبل از زمان استفاده در این نوع بستهبندی نگهداری شوند، و همچنین پس از باز شدن بستهبندی تا 30 روز استفاده شوند تا بهترین کارایی را داشته باشند.
برای اینکه فشار زیادی به کابل و سیم که با بست کمربندی جمع میشوند، و دست کاربر وارد نشود، بهتر است از ابزارهای تخصصی برای نصب بستهای کمربندی استفاده شود. این ابزارهای نصب، به نصب مناسب و راحت بستهای کمربندی کمک کند و همچنین از نصب با فشار بیش از اندازه بست به سیم، کابل، لوله، یا شیلنگ جلوگیری کند. باید بدانید، فشار بیش از حد بست کمربندی روی کابلهای خاص مانند کابلهای مخابراتی، به پوشش این کابلها آسیب رسانده و بر سیگنال ارسالی آن اثر بگذارد.
وظیفه ابزارهای نصب بست کمربندی، نصب سریع، ایمن، و حرفه ای با کمترین زحمت فرد نصب کننده، تضمین و همچنین جلوگیری از وارد شدن آسیب احتمالی به دست فرد نصب کننده در صورت نصب با دست خالی است.
پایه چسبدار بست کمربندی
از این پایه در سیم کشی درون محفظه رایانه، تابلوهای برق، و سیم کشی روکار محیطهای صنعتی استفاده میشود. پایه چسبدار بست کمربندی برای اتصال سیم ها، کابل ها، و یا لوله ها به دیوار استفاده میشود. این پایه چسب ها، از دو قسمت پایه (از جنس پلی آمید ۶۶)، و چسب دو طرفه تشکیل شده اند. در پایه چسبدار بست کمربندی، یک طرف چسب دو طرفه به پایه و طرف دیگر دارای محافظی است که با جدا کردن آن، پایه چسبدار بست کمربندی را میتوان به به سطوح چسباند. پس از نصب پایه چسبدار بست کمربندی به سطح مورد نظر، بست کمربندی از شیار تعبیه شده در آن رد شده، و در اطراف وسیله مورد نظر قفل میشود. این پایههای چسبدار بست کمربندی قابلیت کار در دمای ۴۰- الی ۸۵+ درجه سانتیگرادرا دارد. همچنین مانند بست نایلون 6/6 این نوع پایه بستها نیز از نایلون ۶/6 اشتعال-مقاوم و اشتعال-خاموش شونده با استاندارد UL 94 V-2 ساخته شدهاست، که مقاوم در برابر اشتعال هستند، و در صورت اشتعال نیز خود به خود خاموش میشوند.
پایه چسبهای بست کمربندی امکان نصب از طریق پیچ روی سطح مورد نظر نیز در مواقعی که سنگینی بیش از حد تعریف شده روی پایه چسب است (برای مثال، جهت نگهداری کابلهای سنگین) را نیز دارد.
بست کمربندی استینلس استیل Stainless Steel Cable Tie
از انواع بستهای کمربندی هستند که از جنس فولاد و یا استیل ساخته شدهاند و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند.
کاربرد بست کمربندی استینلش استیل (فولادی)
بست کمربندی استینلس استیل، خصوصیات ویژهای دارد که در ادامه به برخی اشاره میکنیم.
- مقاومت کششی بالا
- ایجاد اتصال میان تجهیزات سنگین
- بسیار مقاوم در مقابل ارتعاشات
- تحمل بالای نواسانات دما و رطوبت محیط کار
این ویژگیهای منحصر به فرد حجم وسیعی از کاربرد بستهای کمربندی استینلس استیل در موارد متنوعی، مانند اتصال تابلوهای رانندگی به میله نگه دارنده، متصل نگاه داشتن کابلهای سنگین به بدنه کشتی ها، و خوشه بندی لوله ها و شیلنگ ها یه یکدیگر را به وجود آورده است.
انواع بست کمربندی استینلس استیل
بستهای کمربندی استینلس استیل براساس نوع کار و کاربرد، انواعی دارند که در ادامه اشاره میکنیم.
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و بدون روکش
- بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی (SSN)
در محیطهای کاری که در معرض مواد خطرناکی مانند مواد خورنده (اسید و نمک) باشند، یا محیط با دمای بالا و یا اتصال تجهیزات سنگین از این نوع بست کمربندی استفاده میشود. طراحی این بست به گونهای است که کاربرد وسیعی از جمله در محیطهای بسته و باز و حتی زیر زمین و زیرآب را برای آن به وجود آورده است.
این نوع بست استینلس استیل، دارای ساختاری دو تکه، بدنه صاف و لبههای صیقلی (عدم آسیب و خراشیدگی دست کاربر) است و دارای عایقی روی بدنه و قفل در نوع روکشدار است که دوام و عمرمفید بست را افزایش میدهد.
قفل این نوع بست ها، از نوع توپی و به صورتی است که ساچمهای از جنس استینلس استیل داخل محفظه قفل قرار دارد که در هر نقطه از بدنه بست قرار گرفته و بست را در یک مسیر قفل میکند که شل یا باز کردن آن ممکن نیست. این نوع بست از لحاظ روانی و آسانی قفل شدن، مقاومت در برابر شرایط محیطی مختلف، مقاومت در برابر اشتعال و دوام بالا بهترین بست موجود در بازار است.
بست ها استینلس استیل در دو گرید متفاوت استینلس استیل SAE 304 و SAE 316 استیل در بازار موجودند. SAE 304 متشکل از ۱۸% کرومیوم و ۸% نیکل است و در مصارف عمومی مورد استفاده قرار می گیرد. SAE 316 متشکل از ۱۶% کرومیوم، ۱۰% نیکل و ۲% مولیبدنوم است که مولیبدنوم اضافه شده به استینلس استیل گرید SAE 316، آن را از ایجاد خوردگی در مقابل کلوریدها (مانند آب دریا و نمکهای یخ زدا) حفظ میکند. این نوع بست قابلیت تحمل دما از ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را دارد.
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی
بست کمربندی استینلس استیل با قفل توپی و روکش از جنس اپوکسی، درست مانند بست کمربندی استیل معمولی (بدون روکش اپوکسی) است، با این تفاوت که یک روکش اپوکسی بر روی بدنه و قفل بست اضافه شدهاست و میزان مقاومت آن در شرایط مختلف محیطی مانند خوردگی، و شعله و همچنین مقاومت کششی بست را تا ۱۰% را افزایش دادهاست. این بست گستره دمایی ۸۰- تا ۵۴۰+ درجه سانتیگراد را میتواند تحمل کند.
ابزار نصب (کشش و برش) بستهای کمربندی Cable Tie fastener
این ابزار مانند تفنگ طراحی شده و برای نصب بست کمربندی پلاستیکی به صورت کشش کامل بست کمربندی و برش خودکار آن پس از کشش، با عرض ۲٫۵ الی ۴٫۸ میلیمتر(برای بست کمربندی پلاستیکی) و با عرض ۶/۴ الی ۹/۷ میلیمتر(برای بست کمربندی استیل) استفاده میشود. استفاده از این ابزار بسیار راحت و آسان است.
نحوه استفاده از این ابزار به این صورت است که پس از بستن قفل بست کمربندی در اطراف اجسام مورد دستهبندی به صورت مستقیم با دست و به صورت شل، قسمت خارج حلقه این بست در ریل بست قرار میگیرد. پس از آن، با کشیدن ماشه ابزار توسط نصب کننده، بست کشیده شده و حلقه محکمتر میشود تا اینکه اجسام مورد اتصال به یکدیگر محکم شوند. پس از کشش کامل بست کمربندی، با کشیدن ماشه، قسمت اضافه و بیرون از بست کمربندی به صورت اتومات بریده میشود، و نتیجه، اتصالی محکم، مناسب، و تمیز برای دستهبندی، با کمترین نیروی مورد اعمال توسط کاربر، و برش قسمت اضافه بست ایجاد میشود. این ابزار یک درجه تنظیم شدت کشش بر روی قسمت پایین دسته دارد، که در کنار یک نشانگر میزان کشیدگی را نشان میدهد و کاربر میتواند از طریق آن شدت کشیدگی را تنظیم کند. این کشیدگی باتوجه به سیمی که مورد دستهبندی قرار میگیرد باید تنظیم شود تا به عایق سیمها آسیب نرساند. جنس این ابزار فلزی است و ماندگاری و دوام بالایی دارد.
انواع ترمینال وایرشو کابلشو
-
اتصالات سیم ها
اساساً بین یک اتصال دائم و موقت تفاوت های اساسی وجود دارد. اتصالات دائم عبارتند از:
- لحیم شده
- جوش خورده
- پرسی دندانه دار
- پرس شده
- اتصالات موقت (غیر دائم)
- به کمک پیچ
- سوکت نر و ماده
- ترمینال
زمانی که از اتصالات غیر دائم استفاده می کنید در واقع یک تمرین عمومی برای استفاده از اتصالات لحیم شده، جوش خورده و پرس شده است که در یک سیم کشی می توان از تمام ترکیبات اتصالی استفاده کرد. مثلاً یک سرسیم تخت به انتهای سیم چند رشته پرس می شود. همچنین می توان از یک اتصال سوکتی نر و ماده استفاده و یا می توان از یک سر سیم که به انتهای سیم لحیم می شود استفاده کرد و یا یک اتصال موقت به کمک پیچ و مهره ساخت.
برای قراردادن سیم های رشته ای در زیر پیج باید از سرسیم یا وایرشو یا فیش استفاده شود. جنس سرسیم ها اغلب از مس با روکش قلع یا برنج است، این فیش ها از نظر شکل ظاهری دارای انواع مختلفی به شرح زیر است:
1) حلقه ای (گرد) 2) تیغه ای (U شکل)
3) میله ای (وایرشو) 4) کشویی (زبانه ای)
-
- حلقه ای
برای قرار دادن سیم در زیر پیچ، روی شین از اتصال حلقه ای یا گرد استفاده می شود. مزیت این سرسیم در این است که اگر پیچ شل باشد، اتصال به راحتی جدا نمی شود. لازم به ذکر است که شل بودن اتصال موجب بالا رفتن مقاومت محل اتصال شده، در نتیجه منجر به گرم شدن و سوختن سیم ها می شود.
-
- تیغه ای
از سرسیم تیغه ای یا U شکل برای قراردادن سیم در زیر پیچ، روی شین استفاده می شود. با این تفاوت که این سرسیم به راحتی در زیر پیچ قرار می گیرد یا از زیر پیچ جدا می شود.
-
- میله ای
برای قرار دادن سیم های افشان مخابراتی و برق فشار ضعیف در زیر ترمینال های دستگاه یا تابلو برق سرسیم میله ای یا وایرشو به کار می رود. از فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
- کشویی
برای اتصال سیم های افشان برق فشار ضعیف به کلیدهایی که محل اتصال سیم به آن ها مانند کلید کولر، زبانه ای است از سرسیم زبانه ای استفاده می شود. نمونه فیش به صورت نر و ماده در بازار موجود است.
-
نصب سرسیم
اتصال سیم ها به سر سیم ها به دو صورت لحیمی و پرسی صورت می گیرد.
-
-
سرسیم لحیمی
-
با توجه به اندازه سرسیم، روکش (عایق) سیم را جدا کرده بر روی فیش قرار داده سپس به کمک هویه و سیم لحیم مرغوب (37% سرب- 63% قلع) لحیم کاری کنید. در زمان لحیم کاری بایستی دقت کرد که روکش عایق سیم نسوزد.
-
-
سرسیم پرسی
-
در نصب این سرسیم از انبر پرس برای پرس کردن سر سیم به کار می رود.
-
پرس کردن سیم ها
جهت این نوع اتصالات، یک ابزار پرس کننده مورد نیاز است. از ابزارهایی با مصارف عمومی نیز می توان جهت این کار استفاده کرد. فشار وارده توسط یک مانع ثابت تنظیم می شود تا از اتصال کامل سیم و ترمینال اطمینان حاصل شود. سطح سیم فشرده شده تا از عدم وجود فضای خالی در آن اطمینان حاصل شود.
در صورتی که بخواهیم یک سیم افشان را به ترمینال وصل کنیم باید از سرسیم استفاده شود. قلع اندود کردن سر سیم توصیه نمی شود زیرا در این صورت در اثر فشار زیاد و لرزش اتصالات لحیم شده شل می شود.
-
-
-
دستور العمل پرس کردن سرسیم ها
-
-
-
-
- روکش عایق سرسیم را به اندازه مورد نیاز در می آوریم (لخت می کنیم). طول سیم لخت شده با توجه به نوع سرسیم متفاوت است (سرسیم دارای روکش عایق و بدون روکش عایق) در مورد سرسیم های دارای روکش عایق باید سیم داخل قسمت عایق سرسیم شود در صورتی که در سرسیم بدون عایق، باید عایق سیم با سرسیم فاصله داشته باشد. روش زیر در این رابطه باید مورد توجه قرار گیرد.
-
در صورت استفاده از سر سیم بدون روکش عایق، باید بین انتهای عایق سیم و سر سیم حدود یک میلی متر فاصله باشد. در صورتی که سر سیم دارای قطعه ای ضمیمه جهت کاهش تنش وارده بر آن باشد در این محل نصب می شود. در صورتی که از سر سیم دارای روکش عایق استفاده شود انتهای عایق سیم باید داخل عایق سر سیم قرار گیرد.
-
-
- سر سیم را در انتهای سیم قرار می دهیم برای هر سیم باید از سر سیم مناسب استفاده شود.
- به منظور پرس کردن سر سیم، باید از سوراخ مناسب دستگاه پرس استفاده شود.
- دستگاه پرس را تا محل رسیدن به نقطه توقف فشار می دهیم تنها با رسیدن به این نقطه توقف می توان از اتصال مناسب سر سیم به سیم اطمینان حاصل کرد.
- در مرحله آخر دستگاه پرس را باز کرده و از اتصال مناسب سیم و سر سیم اطمینان حاصل می کنیم.
-
-
ابزار پرس سر سیم و فیش ها
در اتصالات قابل جدا شدن می بایست از فیش یا ترمینال های مخصوص استفاده شود. اغلب اتصالاتی که در سیم کشی اتومبیل و دستگاه های الکتریکی وجود دارد از نوع جدا شدنی است که در این نوع سیم کشی ها، تعمیرات آسان است. برای اتصال فیش به سرسیم ها از دستگاه پرس استفاده می کنند.